vineri, 22 februarie 2013

Argo


An: 2012
Regie: Ben Affleck
Scenariu: Chris Terrio 
Distribuție: Ben Affleck
                 Bryan Cranston
                 John Goodman
                 Alan Arkin
       După cum am mai spus, în nenumărate rânduri, niciodată nu mi-a plăcut Ben Affleck actorul, i-am apreciat calitățile regizorale odată cu Gone Baby Gone și The Town, dar nu pot să spun că au fost filme care m-au impresionat. Însă Argo... Argo este diferit, Argo a reușit, în mod surprinzător să mă impresioneze, Ben Affleck a reușit în mod surprinzător să mă impresioneze și mi-a demonstrat că succesul regizoral anterior nu a fost o întâmplare. 
     Ben Affleck creează un thriller politic inteligent și captivant, plin de suspans, dar presărat și cu umor, ce te va ține lipit de scaun, cu sufletul la gură, chiar dacă deja cunoști povestea și ști care va fi finalul.
     Filmul este bazat pe fapte reale. Acțiunea se petrece în 1979 în timpul revoluției când militanții atacă ambasada americană din Teheran, luând 52 de americani ostatici. Șase oficiali americani reușesc să fugă din ambasada SUA și se ascund în casa ambasadorului canadian. Operațiunea de salvare a celor 6 este o operațiune pe viață și pe moarte, în care CIA și Hollywood-ul au avut un rol definitoriu. 
În încercarea disperată de a găsi cea mai bună soluție pentru a-i salva pe refugiați, Tony Mendez, specialist în exilări propune producerea unui film fals. Astfel se creează o diversiune, a cărui scenariu era o echipă de şase producători de la Hollywood care veneau în Iran pentru o căuta locații pentru un film numit "Argo".
     Imaginea filmului se „încadrează” perfect în atmosfera vremii respective, îți dă un sentiment autentic al sfârșitului anilor '70 - începutul anilor '80, aceeași atenție pentru redarea atmsferei fiind simțită și la capitolul vestimentație, machiaj și decor. Totul este gândit și pus în practică cu mare precizie și deosebită atenție pentru detalii, Argo, chiar este un film extrem de bine realizat.
     Cu un scenariu clar și puternic, filmul reușește să ne implice 100% în acest haos politic. Tensiunea crește cu fiecare moment, iar spre sfârșit pur și simplu nu mai suntem în stare să auzim nimic, suntem cu totul rupți de realitate, aparținem trup și suflet acestei operațiuni de salvare, suntem parte din ea.
     Argo este fără îndoială unul dintre cele mai bune filme ale anului, viclean și sofisticat, este o dramă inteligent scrisă și ingenios executată ce te va cuceri pe loc.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu