Pe 16 septembrie 2011 va avea loc Noaptea Albă a Filmului Românesc, cea de-a doua ediție.
Evenimentul va avea loc simultan în 4 orașe din țară: București, Iași, Timișoara, Cluj și va oferi publicului filme românești de toate genurile, realizate de cineaști din toate generațiile.
Locații:
- București: Cinema Patria, Studio, Eforie, Noul Cinematograf al Regizorului Român
- Iași: Cinema Republica
- Timișoara: Cinema Studio
- Cluj: Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria
Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile
Day 01 – Your favorite song
Queen - Bohemian Rapsody
Day 02 – Your least favorite song
rihanna - california king bed
Day 03 – A song that makes you happy
The Rembrandts - I'll be there for you
Day 04 – A song that makes you sad
Mad World - Gary Jules
Day 05 – A song that reminds you of someone
Gavilan O Paloma - Pablo Abraira
Day 06 – A song that reminds you of somewhere
Como yo te amo - Raphael
Day 07 – A song that reminds you of a certain event
Rockefeller Street - Getter Jaani
Day 08 – A song that you know all the words to
Nothing Else Matters - Metallica
Day 09 – A song that you can dance to
Beat it - Michael Jackson
Day 10 – A song that makes you fall asleep
Day 11 – A song from your favorite band
Metallica - Unforgiven II
Day 12 – A song from a band you hate
jonas brothers - burning up
Day 13 – A song that is a guilty pleasure
Eminem & Rihanna - Love the way you lie
Day 14 – A song that no one would expect you to love
Black Eyed Peas I Gotta Feeling
Day 15 – A song that describes you
So What - Pink
Day 16 – A song that you used to love but now hate
just breathe - anna nalick
Day 17 – A song that you hear often on the radio
Need you now - Lady Antebellum
Day 18 – A song that you wish you heard on the radio
Sigur Ros - Hoppipolla
Day 19 – A song from your favorite album
Smells like Teen Spirit - Nirvana
Day 20 – A song that you listen to when you’re angry
Fuel - Metallica
Day 21 – A song that you listen to when you’re happy
Your the one that i want from Grease
Day 22 – A song that you listen to when you’re sad
Imagine - John Lenon
Day 23 – A song that you want to play at your wedding
Summer Wine - Ville Valo Natalia Avelon
Day 24 – A song that you want to play at your funeral
Adagio in G minor - Albinoni
Day 25 – A song that makes you laugh
Scotty doesn't know
Day 26 – A song that you can play on an instrument
Day 27 – A song that you wish you could play
While your lips are still red - Nightwish
Day 28 – A song that makes you feel guilty
no idea.....maybe ....michael jackson - earth song
Day 29 – A song from your childhood
Bare Necessities
Day 30 – Your favorite song at this time last year
Right here in my arms - HIM
Ron Mueck este un sculptor hiperrealist australian, care în prezent locuiește în Londra. La început de carieră a fost realizator de manechine și păpușar pentru emisiuni de televiziune și filme.După un timp Mueck și-a format propria compania la Londra realizând recuzită fotorealistă și personaje pentru industria publicitară. Ron Mueck a realizat sculpturi din ce în ce mai realiste, foarte bine realizate din toate unghiurile.
Creațiile sale se axează exclusiv pe corpul uman și toate sunt executate cu o atenție deosebită pentru detaliul realist. Sculpturile impresionează atât prin atenția pentru detalii cât și prin proporții, acestea părând stranii, înfiorătoare uneori chiar grotești.
An: 2004
Regie: Brad Anderson
Scenariu: Scott Kosar
Distribuție: Christian Bale
Jennifer Jason Leigh
John Sharian
„The machinist” este cu siguranță un film ce nu trebuie ratat, un film complex, elaborat, un film ce nu te lasă să-ți tragi rasuflarea nici o clipă.
Un thriller întunecat și instabil, așa cum însuși regizorul îl numește, îți poate da uneori impresia unui horror numai privindu-i corpul lui Bale, a cărui schimbarea este cu adevărat impresionantă (este cunoscut deja faptul că actorul a slăbit 30 kg pentru acest rol). Însă nu vă gândiți nici o clipă la banalul și penibilul gen horror cu care suntem obișnuiți, „The machinist” este departe de această categorie, fiind mai degrabă un thriller inteligent, rafinat, poate unul dintre cele mai inteligente filme de gen vazute până acum.
Cu toate că uneori personajul principal, interpretat magistral de Christian Bale, îți poate da impresia unui psihopat, acest lucru este total fals. Filmul nu spune povestea unui psihopat, ci a unui om care suferă de insomnie. Trevor Reznik, un lucrător la o fabrică, nu mai poate dormi, dar aici nu e vorba de o insomnie oarecare. Trevor nu a mai dormit de un an. Oboseala cronică a dus la o deteriorare îngrozitoare a sănătăţii sale fizice şi mentale.
Și acesta este singurul detaliu pe care îl dau asupra acțiunii filmului, restul vă las să descoperiți singuri, să savurați fiecare moment al filmului.
Cu siguranță că mulți o să-și dea seama de unele detalii înainte de final, dar nu acesta este scopul filmului. Finalul nu se vrea a fi neapărat unul surpriză, pentru că felul în care este spusă povestea, calea până la momentul adevărului, este cea care contează, cea care te lasă fără răsuflare.
Regizorul nu vrea să scoată de la public un wow la final, filmul îți scoate un wow la fiecare scenă, fără a forța nota, fără exagerări, prin simplul mod de desfășurare a acțiunii, prin ceea ce reprezintă povestea în sine.
Pe alocuri filmul amintește de Fight Club, sau de atmosfera poveștilor lui Kafka, dar cu toate astea povestea în sine este originală, la fel ca și modul în care este spusă.
Și v-am spus despre cât de impresionantă este prestația lui Bale?
O veste buna pentru amatorii scenaristicii de film. Asociația Culturală Control N organizează cea de-a șasea sesiune a cursului de scenaristică First Draft în perioada 13 septembrie- 1 noiembrie 2011.
Cursul prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurt metraj – premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum și elemente de formatare și limbaj specific scenaristicii de film.
Fiecare curs durează două ore și este compus din discuții aplicate și vizionări de filme. De asemenea participanţii primesc teme specifice dupa fiecare curs şi, până la viitoarea întâlnire, ei sunt indrumaţi on-line în vederea perfecţionării tehnicilor.
Cursul va începe pe 13 septembrie, de la ora 19:00 și va continua în fiecare marți, timp de 8 săptămâni, iar la final fiecare dintre participanţi vor avea un prim scenariu de scurt metraj.
Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 Ron, respectiv 800 Ron (pentru elevi și studenți).
Cursul este susţinut de Ana Agopian, scenarist de film şi televiziune, preparator universitar în cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, catedra de scenaristică.
Cei interesați se pot înscrie la adresa info@controln.ropână la data de 5 septembrie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.
Fred Eerdekens este un artist belgian care exploatează arta instalațiilor prin jocul de umbră și lumină. Arta sa se bazează pe „sculpturi în umbre”, realizate din diverse materiale ca: fire îndoite, cartoane, plante etc., folosite în scopul de a dezvălui privitorului mesaje sau imagini ascunse.
Festivalul se află la cea de-a treia ediție și în intervalul 5-15 august 2011 publicul va avea ocazia de a asista la un maraton de 11 zile de filme în premieră, documentare inedite pe teme istorice, spectacole, dezbateri, proiectii in Cetate, atmosfera de epoca, prezentari de carte, concerte cu prime auditii, expozitii..
Evenimentele se vor desfăşura în Cetatea Râşnovului, la cinematograful din oraş şi în centrul istoric, iar intrarea este gratuită.
Programul, dar și mai multe informații găsiți pe site-ul oficial http://www.ffir.ro/
O carte ce are in prim plan coflictul, conflict de idei, conflict intre doua tabere diferite, cea democrata si cea nobilara, o carte despre conceptii politice si sociale opuse, conflicte accentuate de reprezentatii a doua generatii: parinti si copii.
Trebuie să recunosc că, deși imi place literatura rusă, am avut o reținere în a-l citi pe Turgheniev, și nu știu exact de ce, dar după ce am citit „Părinți și copii” am regretata ca nu am facut acest lucru mai devreme. Cartea este captivantă și complexă, povestea fiind potrivită nu numai pentru vremea respectivă ci pentru orice perioadă, însă ceea ce este cu adevărat de remarcat este faptul ca pe parcursul romanului, autorul pune în lumină, mai multe conflicte de principii și idei, dar până la sfârșit nu rezolvă nici unul. Romanul impresionează prin sinceritate și emoție, dar și prin faptul că oricine se poate răgasi în el într-o anumită măsură.
Cartea ne oferă atât personaje cu personalitate puternica, care nu-și schimbă „credința” si principiile (Bazarov), cât și personaje influențabile (Arkadi). Tânărul Arkadi Nikolaevici Kirsanov revine la moşia tatãlui sãu împreunã cu noul lui prieten, Evgheni Vasilievici Bazarov, un tânãr medic.Bazarov este „omul nou”, spirit independent ce nu acceptă alte opinii și este sigur pe principiile sale, astfel el va aprinde rapid conflicte în casa Kirsanov.
„Pãrinţi şi copii, considerat de criticã cel mai reuşit roman al lui Turgheniev, a provocat aprinse discuţii contradictorii, legate de conflictul dintre generaţia pãrinţilor, care se inspirã din idealurile umaniste tradiţionale, şi cea rebelã a fiilor, materialistã, dezamãgitã şi lipsitã de iluzii.”
Recomand cartea tuturor celor pasionați de literatura rusă, dar nu numai, „Părinți și copii” este un roman ce îți dă de gândit, un roman ce nu-l uiți imediat ce ai închis cartea, ci la care te gândești și îl analizezi mult timp după ce l-ai terminat de citit, fiind în același timp un roman ce-ți provoacă contradicții cu tine însuți.