miercuri, 4 ianuarie 2012

The Help

An: 2011
Regie: Tate Taylor
Scenariu: Kathryn Stockett
               Tate Taylor
Distributie: Emma Stone
                 Viola Davis
                 Octavia Spencer
                 Bryce Dallas Howard
      Adaptarea bestseller-ului cu același nume „The Help” ne introduce în atmosfera anilor '60 printr-o drama, cu accente comice, despre femeile de culoare din Jackson, Mississippi, menajere ale familiilor albe. Povestea se desfășoară în jurul a trei femei diferite, și încercare unui proiect editorial care încalcă normele societății din vremea respectivă. Skeeter a fost întotdeauna apropriată de menajera ei, iar când se întoarce acasă, de la colegiu, își propune să realizeze un proiect editorial prin care vocea femeilor „care au crescut copiii altora, în timp ce copiii lor erau în grija altcuiva”, să fie auzită. La început îi este greu să le convingă pe femei să colaboreze, deoarece le expunea unui mare risc, dar odată ce Aibileen și Minny acceptă, încet, încet și celălalte menajere li se alătură.
    Cu toate că aparent filmul prezintă tema rasismului, pe parcurs îți dai seama că de fapt povestea se învârte în jurul lui Skeeter, iar cea care ar fi trebui să fie tema principală a filmului este tratată cu superficialitate. Am auzit vorbindu-se numai de bine despre acest film și eram foarte curioasă să-l vad, însă, acum că l-am vazut pot să spun că nu m-a impresionat foarte mult. Nu este un film rău, merită văzut, dar este superficial, iar momentele emoționante sunt puțin cam exagerate ducând mai mult spre melodaramă.
Cu Emma Stone, Viola Davis și Octavia Spencer în rolurile principale, actorii sunt bine aleși, iar performanțele lor sunt bune, dar nu atât de extraordinare, în nici un caz nu cred că ar trebui premiate (am auzit zvonuri de Oscar pentru Viola).
   După cum am zis, filmul are multe „scăpări”, dar în ciuda acestora, se face plăcut în primul rând datorită atmosferei, a atenției la detalii, imaginea este plăcută datorită culorilor și totul arată bine îngrijit, accentele umoristice aducând de asemenea un plus filmului.
   Nu vă așteptați să vă uimească, este in fond destul de clișeic, chiar banal, dar merită vizionat, o să vă binedispună.

2 comentarii:

  1. hmmm...chiar eram curioasa in legatura cu filmul asta, dar cred ca am sa mai aman putin pana-l vad. :p

    RăspundețiȘtergere
  2. da..nu stiu, dupa cum am zis nu e o pierdere de timp da nici nu te astepta la ceva wow

    RăspundețiȘtergere