luni, 8 aprilie 2013

Festivalul de Film NexT trimite un membru în juriul Festivalului de Film Francofon de la Namur


    Festivalul de Film NexT organizează şi anul acesta concursul în urma căruia este ales un membru în juriul Festivalului de Film Francofon de la Namur.
    Festivalul de Film Francofon de la Namur alege în fiecare an 7 tineri cu vârsta între 18 şi 25 de ani, provenind din ţări francofone, pentru a face parte din juriul Emile Cantillon, juriu care are ca sarcină acordarea premiului pentru cel mai bun film de debut aflat în competiţia festivalului.
    Pentru cea de a 28-a ediţie a sa, ce va avea loc între 27 septembrie – 4 octombrie 2013, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur alege unul dintre membrii juriului Emile Cantillon în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film NexT. Câştigătorul va fi ales în urma unui concurs de critică de film pe marginea lung metrajului Toată lumea din familia noastră (regia Radu Jude, România, 2012).
    Cei care doresc să participe la concurs trebuie să aibă vârsta între 18 şi 25 ani şi trebuie să fie vorbitori de limba franceză. Concursul este deschis  tuturor cinefililor, studiile de specialitate (critică de film) nefiind obligatorii.
     Perioada pentru înscrieri şi trimiterea cronicilor: 1 – 11 aprilie 2013 (ora 23:59)
    Înscrierile se primesc pe adresa concurs@nextproject.ro, (menţionând în titlu cuvântul Namur). Mailurile trebuie să aibă ataşate formularul de înscriere şi o copie după actul de identitate.
     În perioada 1-10 aprilie, la cerere, cei interesaţi vor putea viziona filmul Toată lumea din familia noastră la sediul Festivalului NexT.
     Termen-limita pentru trimiterea cronicilor: 11 aprilie 2013 (ora 23:59)
Cronicile trebuie redactate în limba franceză şi trebuie să aibă între 2500 şi 3000 de caractere (spaţii inclusiv).
    Câştigătorul va merge la Namur în perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2013 şi va face parte din juriul tânar Emile Cantillon al celei de-a 28-a ediţii a Festivalului Filmului Francofon de la Namur, alături de alţi reprezentanţi ai unor ţări francofone.  Cheltuielile de deplasare, cazare şi masă vor fi acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur.
    Câștigătoarea ediției din 2010 a acestui concurs, Irina Trocan, a intrat în echipa NexT în calitate de co-selecționer.
  Mai multe detalii despre Festivalul de la Namur şi despre juriul Emile Cantillon: http://www.fiff.be/
    Câştigătorul concursului NexT, viitor membru al juriului Emile Cantillon, va fi anunţat pe data de 13 aprilie 2013, în cadrul Galei de închidere a celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT.
    Fişa de înscriere poate fi descărcat de pe www.nextfilmfestival.ro

2 comentarii: