duminică, 3 iulie 2011

Singur Acasă 1 și 2 vs. Singur Acasă 3

                                    
 Le-am privit de nenumărate ori, probabil niciodată nu le-am trece pe o listă cu filme preferate și cu siguranță nu le considerăm printre cele mai bune filme, dar cu toate astea parcă nu e Crăciun dacă nu vedem la TV Singur Acasă si tot timpul râdem la fel de mult oricât de stupide ni se par unele scene și în ciuda faptului că deja le stim pe de rost. Însă aceste precizări sunt valabile doar pentru primele doua filme din serie, cumva Singur Acasă 3, nu ne-a starnit aceleași reacții (de Singur Acasă 4 nici nu mai vorbesc, a trecut neobservat).
De ce ne place mai mult Singur Acasă 1 și Singur Acasă 2 decât Singur Acasă 3?
1. Atmosfera de Craciun redată atat de bine în primele 2 filme (susținută și de muzica lui Sinatra), pe când în 3 este redată destul de superficial.
2. Cu toate că în ambele filme este vorba în mare despre adulți păcăliți de copii, despre farse stupide, trebuie sa recunoaștem că este mult mai credibil faptul că sunt păcăliți doi hoți tăntălăi, decât niște hoți profesioniști, de tehnologie industriala de ultima ora, cu inalta calificare in bransa lor.
3. Kevin nu se vrea a fi erou, el doar vrea sa-și protejeze casa, de altfel el nici nu spune nimanui, nici măcar poliției că a ajutat la prinderea hoților, pe când Alex devine eroul cartierului, și nu numai, el primește o recompensă pentru prinderea hoților (care erau căutați de foarte mult timp).
4.Trebuie să recunoaștem, este mult mai amuzantă familia lui Kevin și faptul că este uitat acasă când trebuia să plece în vacanță, sau că se pierde în aeroport si ajunge în New York, decât faptul că Alex rămâne singur acasă într-o după-amiază pentru că este bolnav.
5.Scenariul mult mai bine gândit, replicile personajelor mai bine structurate, în Singur Acasă 1 și 2 chiar se formează un personaj, Kevin are o personalitate aparte, pe când Alex este doar un alt copil draguț și atât.
6. Singur Acasă 3 : Cip ultrasecret de la Air Force furat și ascuns într-o mașinuță de jucărie, mașinuța ajunge din greșală la o bătrână, apoi la un copil........come on...
7.Pentru că pur și simplu Kevin (Macaulay Culkin) este mult mai amuzant decât Alex (Alex D. Linz)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu