vineri, 21 decembrie 2012

Dormi Trezește-te - film independent

     Cinematografia românească a întâmpinat dintotdeauna greutăți în realizarea producțiilor, cele mai multe fiind de ordin politic si financiar, și cu toate astea cineaști romani au avut ambiție și mai ales pasiune și au reușit, în ciuda obstacolelor, să ne ofere câteva filme ce pot concura cu succes cu mai marile producții internaționale. Chiar dacă în ultimii ani filmul românesc a câștigat mult teren atat în fața festivalurilor, cât si a publicului, suntem totuși destul de „conservatori” și foarte greu dăm o șansă și producțiilor independente, cineaștilor la început de drum, fără finanțe, dar înzestrați cu talent și pasiune pentru ceea ce fac.
      Unui film romanesc cu premii internaționale îi este greu sa strângă oameni in cinematografe si aprecieri in randul publicului romanesc, iar unui film independent cu atât mai mult. De ce ne este atat de greu sa dam o sansa și productiilor noastre independente, noilor viziuni, si avem tot timpul tendinta de a le compara cu productiile internationale? Cineastul roman are insa ceva aparte, atunci când realizează un film, are multă dăruire, pentru ca cineastu roman ar face orice sa-si vada productia realizata, nu se bazeaza pe bugetele imense ale caselor de productii are pasiune pentru film si dorinta de a face filme, și reușește să transmită o viziune autentică, în ciuda piedicilor întâmpinate.
      De mult timp îmi doream să abordez tema filmului independent în România, și să aflu și părerea voastră, iar acum este momentul oportun, deoarece am avut ocazia de a viziona un film care m-a surprins într-un mod foarte plăcut, filmul lui Andrei Ștefănescu, Dormi Trezește-te
Când am decis să văd filmul, nu știam nimic despre el și nici despre echipa de producție, astfel că așteptări prea mari nu aveam, însă, încă din primele minute de vizionare a fost ceva ce m-a captivat, iar pe parcurs atenția mi-a fost răpită în totalitate, ca mai apoi să aplaud un final ingenios.
      Dormi Trezește-te este un film în care o să regăsești acel realism auster specific filmelor românești, dar peste care bate o binevenită „briză internațională”, un aer ce oferă filmului un aspect atipic, ce sparge tiparul clasic al filmelor independente.
      Filmul spune povestea Irinei, o fată nemulțumită de viața ei, care simte că o aventură cu un străin, va reuși să o îndepărteze de ea însăși, de felul ei de a fi. Dar acest străin distant și ciudat îi va schimba viața, așa cum și ea o va schimba pe a lui. Un eveniment unic, care va schimba, pentru totdeauna, ceea ce ei sunt, spiritul, dorințele, nimic nu va mai fi la fel. 
     O poveste aparent simplă, dar profundă, care te poartă dincolo de aparențe, care îți răscolește într-un mod sublim în serarul subconștientului și te îndeamnă să privești mai departe de emoțiile și ideile fundamentale.  
     Este genul de film pe care îl iubești sau îl urăști, pe care trebuie să poți să-l privești în toată profunzimea sa, dar oricum ar fi, este genul de film a cărui poveste îți va rămâne întipărită pe retină, și ale cărui personaje nu le vei uita curând. Și dacă tot veni vorba de personaje, este timpul să-i felicit și pe cei doi actori ale căror interpretări m-au impresionat atât prin naturalețe, dar mai ales prin capacitatea de a transmite emoțiile personajelor, publicului. De fiecare dată când o priveai în ochi pe Miriam, interpreta Irinei, simțeai fiori, ușurința cu care reușește să transpună trăirile personajului și să te facă să simți fiecare emoție, este uimitoare.
    Dormi Trezește-te este un film sincer, cinstit și îndrăzneț, o poveste simplă în imagini, dar cu un mesaj profund. Un film bizar de frumos, care ne demonstrează că uneori tăcerea dintre lucrurile pe care le facem este mai valoroasă și poate avea o semnificație mai mare decât faptul în sine. Uneori spațiul dintre noi nu poate fi egalat nici cu o mie de cuvinte și ideile nerostite pot fi cele mai puternice emoții.
   Pentru cei care doriți să vizionați filmul, și vă recomand să o faceți, îl puteți comanda pe DVD, sau urmăriți site-ul lui Andrei Ștefănescu, pentru a afla când și unde vor mai avea loc proiecții. De asemenea pe site găsiți și informații despre anterioarele și viitoare proiecte ale lui. http://www.stefanescuandrei.com/



Read more >>

sâmbătă, 1 decembrie 2012

The Dark Knight Rises


   Nu ma asteptam ca atunci cand revin în Bucuresti sa mai gasesc The Dark Knight Rises in cinematografe, dar spre norocul meu am mai prins ultimele zile in care se difuza filmul la Movieplex Cinema Plaza.
Știu că voi l-ati vazut de mult, si ati citit si o multime de recenzii... dar nu si pe a mea. Asa ca, daca nu v-ati plictisit deja de acest subiect, vin si eu cu o parere.... cu intarziere, ce-i drept.
    De vreo 2 ani tot astept acest film, 2 ani in care asteptarile mele s-au ridicat enorm, poate prea mult, acesta fiind probabil si motivul pentru care nu am fost pe deplin multumita. În nici un caz nu vreau sa insinuez ca este un film slab, pentru ca nu este, doar ca nu pot sa nu-l compar cu cel din 2008 si sa sesizez ca nu se ridica la nivelul acestuia. Este doar vina lui Nolan pentru ca a ridicat un standard greu de atins cu The Dark Knight.
   Nu pot sa spun ca m-a dezamagit, dar nici nu pot sa spun ca am fost foarte impresionata.
   Nu o sa insist foarte mult asupra povestii pentru ca o stiti deja, cel mai probabil eu sunt singura care a aflat-o asa tarziu.
   La opt ani dupa evenimentele din The Dark Knight, oamenii din Gotham City traiesc in liniste si pace, insa convinsi, in continuare, ca Batman a fost cel care l-a ucis pe Harvey Dent, in timp ce acesta, din urma, este considerat un erou. In tot acest timp Bruce s-a izolat si duce o viata solitara, dupa ce a sacrificat totul pentru ceea ce el si comisarul Gordon, au considerat ca este cel mai bine pentru cetateni. Totul se va schimba dupa ce o hoata misterioasa ii atrage atentia lui Bruce. Insa adevaratul pericol pentru Gotham nu este ''inocenta'' Selina Kyle, ci Bane, un terorist mascat, ce locuieste in canal, unde si-a format propria armata, si acum este gata sa iasa la suprafata cu un plan devastator pentru oras.
   Pastrand realismul din The Dark Knight, chiar daca nu la fel de convingator, Nolan aduce in atentie si teme ce isi au radacinile in Batman Begins.
    Cei care imi cititi blogul de mai mult timp, deja stiti obsesia mea si atentia deosebita pe care o dau scenariului. Inca nu am scapat de aceasta obsesie si nu am putut sa nu sesizez un scenariu destul de haotic si cateva replici neconvingatoare, pe care mie imi place sa le numesc replici ale unor scenaristi lenesi, pentru ca sunt replici pe care le regasim in mult prea multe filme care prezinta situatii asemanatoare, mai pe scurt lipsite de originalitate. Acest lucru ests insa foarte bine eclipsat de efectele speciale, excelent realizate, asa cum ne-a obisnuit Nolan cu fiecare film realizat, ce reusesc sa ne faca sa ne lasam purtati de ''val'' si sa trecem cu vederea minusurile din scenariu. M-as fi dorit totusi ca regizorul sa nu plaseze lupta finala in timpul zilei, dar acest ''repros'' este strict subiectiv, eu cand ma gandesc la Batman ma gandesc la intuneric, la o atmosfera mai obscura si misterioasa, pe care mi-ar fi placut sa o regasesc mai mult in film.

    Un detaliu major, pentru care nu pot decat sa-l felicit pe Nolan, este modul in care ''a administrat'' personajele. La inceput, cand am vazut acesta avalanasa de personaje noi, credeam ca este prea mult ca in aproape 3 ore sa stabileasca o conexiune coerenta intre ele, insa in acest sens regizorul s-a descurcat excelent. Totul ajunge sa aiba sens, nici un personaj nu pare a fie pus „degeaba” sau fara o legatura cu celalalte. Foarte bine construite, personajele sunt, aproape toate, si foarte bine interpretate. Spun aproape toate pentru ca, eu personal, nu am fost foarte convinsa de Anne Hathaway, in rolul Selinei Kyle. Nu pot spune ca joaca prost, se misca bine, este agila, carismatica, dar nu iese cu nimic in evidenta...(sau poate am ramas eu cu imaginea lui Michelle Pfeiffer în minte, incat mi se pare foarte dificil ca oricine altcineva sa interpreteze o Catwoman, mai bine decat ea?).

      Si din nou filmul exceleaza la capitolul personaj negativ. Bane, este exact raufacatorul de care avea nevoie acest film. Orice personaj care ar fi fost cat de putin asemanator cu The Joker, din The Dark Knight, nu ar fi facut decat sa-ti aminteasca de cat de bine a fost acesta construit si interpretat, aproape de perfectiune, si asta ar fi insemnat un minus pentru film. Dar alegerea lui Nolan de a-l folosi pe Bane in The Dark Knight Rise, a salvat filmul de aceasta comparatie. Bane, un personaj pe care fanii benzilor desenate il cunosc foarte bine, este total diferit de Joker, este un personaj caruia ii lipseste ''dementa'' Joker-ului, chiar daca are si el o doza de nebunie si viclenie, este foarte puternic fizic si foarte inteligent (nu stiu cat de mult reiese acest lucru din film, dar cei care au aruncat o privire pe benzi, stiu ca Bane a citit foarte mult carti in inchisoare si stia sa vorbeasca 4 limbi straine). Fata lui Tom Hardy este acoperita pe tot parcursul filmului, dar in ciuda acestui aspect, performanta lui este de neuitat. Cu un aspect fizic ce iti da fiori si o voce ce nu o poti uita usor, Hardy s-a transformant complet pentru acest film si tot efortul a meritat din plin.
   Despre Christian Bale, si cat de bine interpreteaza personajul Batman stiam deja din primele doua filme, si nu ne-a dezamagit nici de aceasta data, din contra, daca ar fi sa compar performanta din cele trei filme, pentru mine, mai memorabila este cea din The Dark Knight Rise.
   The Dark Knight Rises este un film puternic, fara indoiala spectaculos, un film 100% marca Nolan, un bun final al trilogiei, dar din puntul meu de vedere (si subliniez acest lucru pentru ca nu vreau sa-mi sara toata lumea in cap ca am indraznit sa critic putin filmul), nu este finalul mult asteptat si nu reuseste sa se ridice la nivelul The Dark Knight. 
   P.S. Imi place, totusi, faptul ca Nolan a lasat un final deschis, dar nu am vrut sa insist asupra acestui lucru, poate mai e cineva care nu a vazut filmul pana acum si nu as vrea sa-i stric surpriza.

Read more >>

vineri, 23 noiembrie 2012

Orlando... Cartea sau Filmul?


      Acum 1 lună, după ce am vizionat filmul lui Sally Potter, Orlando, am cerut și părerea „populației” de pe Facebook asupra acestei ecranizări. O să fac o paranteză să-i mulțumesc Adrianei de la Cinemateca lu' Zăvoi al cărui răspuns mi-a fost de ajutor, deoarece pe mine acest film m-a lăsat cu prea multe întrebări și câteva îndoieli. Între timp după ce am recitit și cartea (atât de mult m-a frustrat faptul că nu reușeam să-mi formez o părere clară despre film), lucrurile s-au mai clarificat, astfel încât îndrăznesc să dezbat acest subiect într-un articol mai complex decât postarea de pe Facebook.
     Opera Virginiei Woolf a fost întotdeauna caracterizată prin lirism intens și desăvârșire stilistică și considerată ca fiind experimentală, deseori lipsită de acțiune și destul de ordinară. Considerată una dintre cele mai valoroase scriitoare ale literaturii engleze, Woolf, a fost, totuși, criticată, de mulți, pentru lipsa de universalitate și profunzime, pentru că s-ar fi rezumat la lumea îngustă a intelectualității engleze. Însă în ciuda părerile pro și contra un lucru este sigur, Virginia Woolf a rămas în istoria literaturii ca una din cele mai mari romanciere a secolului al XX-lea și unul dintre cei mai însemnați moderniști, iar stilul ei literar pe mine m-a convins cu fiecare carte citită. Și cu toate că știam valoarea literară a romanelor ei, a reușit să mă surpindă, în cel mai plăcut mod cu putință, cu Orlando. 
      Orlando este un roman semi-biografic, dedicat lui Vita Sackville-West, care spune povestea unui tanar pe nume Orlando, născut în Anglia, în timpul domniei Elisabeta I, ce decide să nu îmbătrânesc. Un stil literar autentic, dar diferit de operele anterioare ale scriitoarei, te cucerește prin lirism și îți rămâne în minte prin numeroasele interpretări și întrebări pe care ți le deschide. 
     Cu o frumoasă reevaluare a feminismului, Virginia Woolf a creat un personaj eliberat de constrângerile de timp și sex, un personaj atât de puternic și bine conturat încât ar fi putut funcționa în orice scenariu. Și probabil acesta a fost și principiul după care s-a ghidat Sally Potter în realizarea producției cinematografice Orlando.
    Într-o primă instanță am fost indignată de faptul că Potter a omis multe detalii pe care eu le consideram esențiale în redarea personajului, dar mai ales a atmosferei romanului. Apoi am încercat să privesc filmul ca atare, fără nici o comparație, ca și cum cartea nu ar exista și mi s-a părut minunat. Dar cum este o ecranizare nu puteam să nu fac măcar o mică comparație între cele două, astfel că am întrebat și cititorii ce părere au, și așa cum am mai spus răspunsul Adrianei a fost exact ceea ce căutam: „ Potter nu a rămas fidelă cărtii ci a adaugat mici elemente spectacol pentru a sublinia doar acele pasaje care evidențiază rolul principal. Altfel spus, parcă nu a interesat-o altceva decat Orlando”. 
      Evident, este imposibil să ecranizezi ad litteram o carte, mai ales când vine vorba de Virginia Woolf, și sunt de acord cu Adriana, că Potter a făcut o alegere bună când a decis să se concentreze strict pe personaj, chiar dacă, recunosc, în sinea mea mi-aș fi dorit să regăsesc unele pasaje din roman care pentru mine au fost esențiale în desfășurarea narațiunii, dar și în înțelegera personajului în sine. Dar așa cum am specificat, este incredibil de dificil să o „traduci” pe Woolf și poate că dacă Potter ar fi insistat prea mult asupra acestui aspect ar fi riscat să realizeze o ecranizare penibilă, mai ales dacă ținem cont că romanul îți oferă mai multe variante de interpretare. 
      Și dacă tot suntem la capitolul personaj, este momentul să o felicit pe Tilda Swinton pentru o interpretare magnifică, o interpretare demnă doar de superlative. Actrița ne-a demonstrat nu doar că a înțeles un personaj atât de complex, așa cum Woolf  îl prezintă în carte, dar a reușită să-l adapteze cu succes viziunii lui Potter, rămânând în spectrul creat de Virginia Woolf.
    De asemenea, un alt detaliu foarte important pe care Sally Potter l-a adăugat filmului este finalul, pe care nu o să-l dezvălui, o să vă las să-l descoperiți singuri și să vă lăsați impresionați de originalitatea cu care a fost creat un moment minunat într-un film ce m-a stârnit, m-a pus pe gânduri, „m-a învârtiti”, și în cele din urmă a reușit ceea ce orice producție își dorește, mi-a rămas întipărit în minte și acolo o să rămână pentru mult timp.
     Și ca să răspund întrebării din titlu, o sa spun că pentru mine cartea este o capodoperă, și întotdeauna va fi pe primul loc, însă nici viziunea lui Sally Potter nu este departe. Orice cineast care reușește să mă stârnească în modul în care Potter a făcut-o, merită tot respectul și admirația mea.
Voi ce părere aveți?

Read more >>

Târgul de Cultură, Tradiție și Manufactură Românească


    Târgul de Cultură, Tradiţie şi Manufactură Românească este un eveniment de promovare a produselor, serviciilor, tradiţiilor şi meseriilor româneşti.
    Evenimetul își propune să reînvie spiritul de mândrie pentru valorile autentice, româneşti, să promoveze produsele, serviciile, tradiţiile culturale româneşti, meseriile aflate pe cale de dispariţie şi zonele mai putin cunoscute ale României.

   Târgul de Cultură, Tradiţie şi Manufactură Românească va avea loc la Hotel Marshal Garden 5, în perioada 30 Noiembrie - 2 decembrie 2012.
   În cadrul acestuia vor fi invitaţi să se promoveze mesageri ai culturii româneşti, producători de artă populară, produse româneşti cu o istorie bogată, conace şi clădiri istorice, agenţii de turism care promovează zone pitoreşti ale ţării, mesteşugari populari şi alţii.


   Evenimentul va fi împărţit în 3 zile cu 3 teme diferite, desfăşurate în acelaşi spaţiu:
  1. Târgul de Cultură Românească
  2. Târgul de Tradiţie Românească
  3. Târgul de Manufactură Românească
  Pe toata perioada târgului vor fi organizate prezentări ale produselor, serviciilor şi tradiţiilor româneşti.
Mai multe informații găsiți pe pagina oficială a avenimentului http://targuldetraditie.ro/ și pe pagina de facebook  http://www.facebook.com/TCTMR



Read more >>

marți, 20 noiembrie 2012

FAŢA ASCUNSĂ - Expoziție



Biblioteca Naţională a României va găzdui în perioada 28 noiembrie – 12 decembrie 2012, expoziţia de artă decorativă, FAŢA ASCUNSĂ. Protagoniştii sunt studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Catedra de Arte şi Design Textil, coordonaţi de conferenţiar univ. dr. Daniela Frumuşeanu.
Lucrările având ca subiect autoportretul, reprezintă rezultatul dialogului profesor/student orientat în direcţia dorinţei de investigare, înţelegere, cunoaştere/autocunoaştere şi construire spirituală prin  artă.        
    
Curator/organizator: Daniela Frumuşeanu.
Prezintă: Raluca Băloiu.           
Participanţi: Alexandra Brânduşoiu, Alexandra Buduru, Alexandra Coman, Ana-Maria Dan, Delia Dobrescu, Cătălina Florescu, Diana Ghencea, Anca Higiu, Carmen Iordache, Cristian Mengheşi, Florentina Micu, Carmen Moraru, Alexandra Neacşu, Carmen Emanuela Popa, Andreea Stăncălie.

Parteneri:Uniunea Artiştilor Plastici din România, Fundaţia Principesa Margareta a

                  României,  S.C. Olga Gudynn International School S.R.L., Fundaţia Ileana

                  Mustatza.

Sponsor: ARTMAT DISTRIBUTION   SRL. 
Parteneri media: MODERNISM – tabloid de artă şi stil, Zile şi nopţi, Art Out, Dialog
                              Textil, Agenţia de carte.ro.
Durata expoziţiei: 28.XI.-12.XII.2012
Vernisaj: 28.XI.2012, ora 13.00, Biblioteca Naţională a României, Sala Scriptorium,
                B-dul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti. 
Read more >>

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Extravaganza Fashion Fair


   Târgul iubitorilor de frumos și artă - Extravaganza Fashion Fair vă invită la prima ediție, intitulată Fall in red, chiar de ziua românilor, respectiv 1-2 decembrie 2012, între orele 11.00-20.00, ce se va desfăşura la Rooms Cafe (Str. Mendelev, nr.28-30).
     Propunem un concept nou, deosebit prin simplitatea si modestia lui, iar pentru fiecare poftă sau doleanță artistică, Extravaganza Fashion Fair prepară rețeta minune a unui târg special, prin: 
      - designeri, accesorii si haine, obiecte născute din mâinile artiștilor 
      - vintage, cu obiecte purtătoare ale amprentei timpului 
      - secțiunea dedicată bărbaților, ridicată la rang de prioritate
      - cosmetice bio, pentru bucuria trupului 
      - ’delicatesele bunicii’, mirosul prăjiturilor făcute în casă, care ne vor întipări în memorie evenimentul
     - muzică live, ce ne va înduioșa inimile pe durata celor 2 zile ale târgului
     - ‘camera artiștilor’, este locul care adună, atrage și încetinește. Te ‘obligă’ la cunoaștere si ‘împreună’

    Va fi mai mult decât un simplu târg de modă și artă, va fi un manifest al autenticității și al umanității. Cu alte cuvinte, 50% din vânzarea biletelor de intrare vor fi folosiți pentru achiziționarea de cadouri, în pragul sărbătorilor de iarnă, pentru copiii de la Școala ”Constantin Stăncescu”, comuna Răsuceni, județ Giurgiu. De asemenea, pentru transparența demersului propus, se vor realiza 2 video-uri, înainte și post acțiune.

   ’Extravaganza Fashion Fair își propune un demers nu doar legat de modă și de latura ei efemeră, ci și de artă, meșteșug, poveste, suflet, detaliu, atenție, sensibilitate, memorie. Oameni.’

Data: 1 - 2 Decembrie
Interval orar: 11:00 - 20:00
Locatie: Rooms Cafe - Strada Mendeleev, nr. 28-30
Dress code: Mizează pe roșu
Intrare: 10 lei (50% din încasări se vor transforma în cadouri pentru copiii de la Școala ‘Constantin Stăncescu‘, judetul Giurgiu).

Contact:
Read more >>

luni, 5 noiembrie 2012

Lansarea Asociației Scenariștilor Români


    Asociaţia Asociația Scenariștilor români vă invită joi, 15 noiembrie 2012, începând cu ora 19:00, la manifestația cultural-artistică ”Lansarea Asociației Scenariștilor Români” ce se va desfăşura la Librăria Cărturești. (Magheru, str. Arthur Verona, nr 13-15).
    În cadrul evenimentului sunt vizate două momente: povestea fascinantă a proiectului ambițios-ASCER, prin cuvântul fondatoarei, Cristina Jacob ( tânără regizoare, scenaristă și producătoare) și lansarea de carte- ”O aventură minoră- scrierea unui scenariu cinematografic”, a profesorului Dumitru Carabăț, de la Facultatea de Film U.N.A.T.C, București, care se va regăsi și pe rafturile librăriei Cărturești.

    De asemenea, va fi un un recital cu muzică de film interpretat de cvartetul Vogue, antrenând, astfel, inivitații din lumea cinematografiei românești să ia la cunoștință mesajul Asociației : ”De la idee la creație, de la vis la realitate!”


Date de contact:   
contact@asociatiascenaristilor.ro
Read more >>

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Top 10 - Filme de privit de Halloween

    Nu prea sunt eu de acord cu sărbătorile împrumutate de la americani, dar cu Halloween-ul este diferit, este ceva mai special. Ideea de a face un maraton de filme horror și să ne prefacem că ne speriem în timp ce savurăm o plăcintă cu dovleac nu sună rău deloc, sau cel puțin așa îmi petrec eu noaptea de Halloween. Conceptul de bază s-a schimbat chiar și în țara de origine, dacă în trecut oamenii se întreceau în cât de înfricoșetoare erau costumele fiecăruia, acum se pare că e ceva de genul „cine e mai sexy în costumul de Halloween”. Vrăjitoare, demoni, spirite etc., au fost înlocuite cu supereroi, prințese, costume de epocă sau celebrități, dar eu mă prefac că nu observ acest aspect și rămân la stilul vechi.
   Dacă mai este cineva care este de aceeași părere cu mine, am câteva recomandări pentru noaptea cu pricina. O selecție a filmelor care, pentru mine, redau cel mai bine atmosfera nopții de Halloween.
    10. The Nightmare Before Christmas - probabil vă întrebați ce este atât de înfricoșetor la acest film... absolut nimic, dar este un film perfect cu care să începi noaptea de Halloween, o spune chiar numele. Este filmul pe care eu îl văd de două ori pe an, de Halloween și bineînțeles de Crăciun. În plus nu poți să treci peste această noaptea fără să asculți melodia ce a devenit un simbol al Halloween-ului - „This is Halloween”
     9. A Nightmare on Elm Street - Freddy a devenit un simbol al celei mai înfricoșetoare noapte din an, nu cred că există vreo petrecere la care cineva să nu fie costumat ca domnul Krueger. Și chiar dacă acum poate  ni se pare naiv, de dragul vremurilor trecute, vremurilor copilăriei, nu putem să-l excludem din listă, bineînțeles vorbesc despre miniseria anilor '80 și nu despre dezastrul din 2010. 
One, two, Freddy's coming for you.

Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again."
        Child's Play - în aceeași categorie cu Freddy, film naiv dar cu un personaj memorabil ce a devenit un simbol intră și celebra păpusă, ce nu putea să lipsească din listă, Chucky.
     8. Halloween - numele spune totul, însă pentru mine reușită este doar varianta din '78
     7.The Texas Chainsaw Massacre, 1974 - un alt personaj memorabil și mereu în topul preferințelor în materie de deghizări de Halloween este  Leatherface.
    6. The Others - un film plin de suspans și imprevizibil, cu o atmosferă specială, o producție excelentă a lui Alejandro Amenabar.
     5. Nosferatu, 1922 - să nu credeți că un film mut nu poate fi înfricoșetor, vorbim totuși de Nosferatu, un clasic și despre unul dintre cele mai memorabile, terifiante și impunătoare personaje ale genului horror. Obligatoriu de văzut.
     4. The Shining - Imprevizibil, lipsit de clișee, plin de suspans și mult mai bun decât cartea, The Shining are pachetul complet.
     3. Dracula, 1992 - vizual, filmul lui Coppola, este un adevărat spectacol, jocuri de umbre si lumini si decoruri magnifice crează o atmosferă specială perfectă pentru o astfel de noapte, din care nu putea să lipsească celebrul personaj al lui Bram Stoker.
      2. The Exorcist - dacă vrei cu adevărat să te sperii și să nu mai dormi vreo săptămână asigură-te că nu ratezi unul dintre cele mai înspăimântătoare filme realizate vreodată. O capodoperă a genului horror.
       O altă capodoperă a cinematografiei, pe aceeși temă, este și Rosemary's Baby. Totuși pentru sănătatea sufletului tău alege doar unul dintre ele, ambele într-o singură noapte ar putea fi prea mult.
      1. Suspiria - nu există film cu tema vrăjitoriei mai bine realizat, mai artistic și mai înspăimântător decât Suspiria, este unul din filmele mele preferate și îl amintesc ori de câte ori am ocazia. Un must-see în noaptea de Halloween.
    Bonus:

Dacă tot am început noaptea pe note muzicale cu The Nightmare Before Christmas, propun să o terminăm într-un mod relaxant și comic, necesar după o noapte atât de înspăimântătoare, dar păstrând totuși atmosfera specifică și ce poate fi mai potrivit decât Beetlejuice sau The Rocky Horror Picture Show

   Dacă aveți completări la listă, nu ezitați, aștept și recomandările voastre.





Read more >>

vineri, 26 octombrie 2012

Un eveniment reușit - PUMA® CREATIVE FACTORY LOVE THY PLANET


    Bucuresti, Romania (26 octombrie, 2012) – Dupa lansarea cu succes a initiativei  PUMA The Creative Factory in noimebrie 2010, prin care consumatorii isi puteau personaliza online  perechea de pantofi dorita , urmata apoi de editia limitata de jachete  personalizate “T7 by Akcent”  , PUMA isi extinde povestea designului personalizat cu  ‘Love thy Planet’.  PUMA a facut un parteneriat cu  Wildlife Works si Lumi pentru editia din acest an PUMA  Creative Factory, pentru ca iubitorii de produse PUMA sa-si poata puna creativitatea si priceperea la treaba  , folosind un proces revolutionar de printing pentru tricouri si genti .
      Wildlife Works este liderul mondial REDD+ (Reducing Emissions from Deforestation and Degradation)  o companie specializata in dezvoltarea si implementarea proiectelor de acest gen : reducerea emisiilor de carbon rezultate din defrisarea padurilor si alterarea mediului inconjurator  .  Tricourile Creative Factory sunt produse de angajatii  Wildlife Works , angajati care provin din comunitatea locala a coridorului REDD +, din  Kasigau , Kenya. Toate textilele sunt produse din bumbac organic si bumbac fair-trade. Fabrica sponsorizata de PUMA este o sursa de joburi sustenabile si reprezinta o mare mandrie pentru comunitatea locala .  Pregatirea angajatilor si veniturile constante generate de fabrica , ajuta familii intregi din aceasta comunitate sa depaseasca pragul saraciei .
       “REDD+ aduce o schimbare pozitiva in regiunea noastra , cu solutii reale si directe pentru diminuarea saraciei , solutii ce vor duce la ridicarea nivelului de trai al comunitatii noastre “  a spus Chief Kizaki din zona  Kasigau , districtul Voi , unde se gasesc peste  12,000 de oameni . Chief Kizaki a adaugat , “ Aceasta nu este o actiune caritabila . Fondurile obtinute din reducerea emisiilor de carbon ne ajuta sa ne imbunatatim conditiile de trai . Aceste fonduri se obtin prin actiuni de conservare care ne permit sa protejam mediul inconjurator ”
     
    Pe site-ul  www.puma.com/lovethyplanet, PUMA ofera oamenilor posibilitatea sa incarce  poze cu ceea ce  iubesc la planeta noastra si cu ceea ce ar vrea sa conserve . Participantii vor avea ca sursa de inspiratie fotografii incarcate de ambasadorul nostru  Alex Galmeanu, dar si de ambasadorii din celelalte tari .

    La evenimentul  PUMA Creative Factory, participantii  si-au putut printa pe tricouri si pe genti una din aceste fotografii sau altele  realizate de ei ,  folosind Inkodye®, un colorant-vopsea  produs de Lumi , colorant ce se activeaza la lumina naturala a soareluiAcest proces revolutioneaza intreaga industrie fashion de DoItYourself.  Inkodye®, singura vopsea din lume sensibila la lumina , isi dezvolta culoarea in lumina soarelui , facand posibil pentru oricine sa-si printeze fotografiile pe textile , pentru a crea un produs fashion unic.
Și câteva poze de la evenimet... se pare că a fost distractiv, nu? Felicitări câștigătorilor

                                                                                        Câștigătorii concursului




















Read more >>

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Leszek Zebrowski

     Leszek Zebrowski este un artist polonez specializat în ilustrații de postere, desen și pictură, realizate în mare parte în tehnica aerografiei.
    În lucrările sale artistul se folosește de deformări, în special portrete deformate, pentru a reda trăirile interioare ale personajelor sale.
    A realizat mai mult de 350 de postere, majoritatea fiind inspirate din lumea culturală.
Pentru mai multe informații accesați site-ul artistului http://www.zebrowski-poster.com/index.html










 
Read more >>