miercuri, 30 noiembrie 2011

Fish Tank

An: 2009
Regie: Andrea Arnold
Scenariu: Andrea Arnold
Distribuție: Katie Jarvis
                 Michael Fassbender
                 Kierston Wareing
    Aseară mi-am facut, în sfârșit, timp pentru un film pe care îl aveam de ceva vreme pe listă. Totuși nu o să dezbat prea mult subiectul pentru că, din păcate, nu simt că aș avea prea multe de spus.
    Fish Tank spune povestea unei tinere de 15 ani a cărei viață este dată peste cap când mama ei își aduce iubitul acasă. Nu este un film despre care pot să spun că „m-a dat pe spate”, nu este nici un film slab, doar că mă așteptam la ceva mai mult de la Andrea Arnold ținând cont de filmul ei de debut, Red Road. Probabil dacă Fish Tank ar fi fost realizat înainte de Red Road, l-aș fi privit cu alți ochi, dar atunci când ai un film de debut atât de bun, care câștigă și un premiu la Cannes, deja publicul are așteptări mari. Cu o distribuție extraordinară și un subiect puternic, consider că filmul ar fi meritat și un scenariu la fel de puternic și o atenție mai mare asupra desfășurării acțiunii.
Poate că o judec prea aspru pe Andrea, în mare parte datorită așteptărilor prea mari pe care le-am avut de la film, pentru că, în cele din urmă Fish Tank are și câteva lucruri bune despre care putem vorbi.
Personajele sunt cele care te țin în priză, în special personajul principal, Mia, o adolescentă aflată în permanență în conflic cu cei din jurul ei, ea fiind de fapt rezultatul educației denaturate primită de la o mamă alcoolică și ușuratică.
Înainte de toate Fish Tank este un film despre maturizare, despre autoeducare, dar și despre o societate denaturată. Katie Jarvis, actrița care o interpretează pe Mia, în majoritatea filmului este „ea însăși”, povestea ei fiind asemănătoare cu cea a personajului pe care îl interpretează. Aceasta a fost descoperită de un agent de casting la metrou cînd se certa cu prietenul ei. Chiar dacă acesta a fost primul ei rol, sunt sigură că o să mai auzim de ea, deoarece a fost foarte apreciată de critici, și pe bună dreptate. Ea reușește cu brio să portretizeze o tânără cu un comportament agresiv și rebel, dar în același timp un personaj puternic ce reușește să-și dea seama cât de importantă este autoeducarea și mai ales cât de important este să te descoperi pe sine.
Vă recomand să vedeți Fish Tank pentru o distribuție de excepție, personaje ce nu te lasă indiferent și un subiect interesant, dar dacă ați văzut primul film al regizoarei nu vă așteptați ca Fish Tank să vă impresioneze prea mult.

 

2 comentarii:

  1. One user reportedly says that this cover might have got smashed when the phone was ran over by a car, but it did its job in protecting the phone.

    Equipped with the latest 3rd generation Intel Core series processors,
    a wide selection of ports, and up to 15 hours of real-world battery life, the T430 is one of the best business notebooks of 2012.

    Here's why:Insulting advertising - I don't just mean the old ads that slam Apple fans (everyone bashes on Apple fans these days).


    Visit my web-site :: galaxy s3

    RăspundețiȘtergere
  2. Samsung has unveiled its new handset, the Galaxy S3 in Europe ahead of other markets.
    Its screen is also a little bit larger than the HTC One's (they're about equally sharp), it has
    a micro - SD slot for expandable memory, and it'll be available on Verizon -- the HTC One will not. It is entirely your choice to decide for the deal package that attracts you the most and offer you the maximum while making you invest the least.

    My web blog; samsung galaxy s4

    RăspundețiȘtergere