duminică, 20 noiembrie 2011

Top 10 - Movie Scenes

10. Operațiunea „Monstrul”, este unul dintre cel mai amuzante filme românești, este destul de greu să aleg care este cea mai bună scenă pentru că sunt multe scene foarte amuzante, dar cred că preferata mea este cea în care este descrisă capturarea monstrului...sau cea în care este citit regulamentul...nu mă pot hotărâ...
  9. Schindler's List- scena cu fetița in haină rosie. 
  8. 28 Days Later nu este un film care să ma impresioneze prea mult, dar scena în care Jim se trezește și descoperă Londra pustie mi se pare atât de bine realizată, nu se aude niciun zgomot, la început nici măcar muzică nu este pe fundal, se aud doar pașii lui Jim, este doar o liniște înfiorătoare.
  7. Europa - prima scenă din film este absolut hipnotizantă.
  6. Pulp Fiction - scena din mașină, când Vincent îl împușcă pe Marvin din greșeală. 
  5. Mulholland Drive este unul dintre filmele mele preferate, filmul este atât de complex și ambiguu încât pur și simplu te „amețește”, este nevoie să-l vezi cel puțin de două ori pentru a-l înțelege, iar scena „llorando” este emoționantă și se potrivește perfect cu atmosfera filmului.
  4. Train de Vie - scena duelului muzical dintre evrei și țigani
  3. Taxi Driver - celebra scenă „you talkin' to me”. Când am văzut prima data Taxi Driver, în special această scenă, m-am gândit „asta înseamnă să fi un scenarist genial, să scri un monolog care nu numai că este impresionant și original, dar și una dintre cele mai memorabile scene din istoria cinematografiei”, mai târziu însă am aflat că monologul respectiv a fost o improvizație a lui Robert De Niro, scenaristul spunând că el, în scenariu, a scris doar „Travis vorbește cu el însuși în oglindă”, deci... asta înseamnă să fi un actor genial.
  2. 25th Hour - monologul lui Monty (Edward Norton) din baia restaurantului, cel mai memorabil și cel mai impresionant moment al filmului.
  1. Blue Velvet, un film bun, nu pot să spun că este chiar filmul meu preferat, dar scena în care Dean Stockwell și Dennis Hopper, fac playback pe melodia lui Roy Orbison, In Dreams, este atât de bine realizată. Genial!





4 comentarii:

  1. ce superb top) ai reuisit sa ma rapesti de la partida de pariuri sportive promisa vecinului)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc...mi-a luat ceva timp sa-l fac pentru ca sunt foarte multe scene din filme care ar fi meritat un loc in top

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu cum ai reusti da primele 3 sunt si preferatele mele. poate nu chiar in ordinea aleasa de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. da, sunt scene care iti raman in minte, si pana la urma asta face o scena reusita- sa fie memorabila.

    RăspundețiȘtergere