duminică, 5 august 2012

Requiem for a dream - Guest-post de David Cristian



 An: 2000
Regie: Darren Aronofsky
Scenariu: Darren Aronofsky
Distributie: Jared Leto
                 Ellen Burstyn
                 Jennifer Connelly
                 Marlon Wayans
       Pot spune fără niciun fel de ezitare că nu vei mai vedea vreun film ca şi "Requiem for a dream". 
Inspirat după nuvela "Last exit to Brooklyn" scrisă de Huber Selby JR., filmul prezintă viaţa a patru adolescenţi şi cum aceştia aleg o cale fără întoarcere în cercul vicios al drogurilor.
      Este genul de film care arată cum orice poate creea dependenţă, nu doar drogurile. Înveţi cum fiecare dorinţă a ta, indiferent cât de mică şi nesemnificativă îţi poate distruge întreaga viaţa daca devii obsedat de ea. 
      Modul în care au jucat actorii merită toate laudele deoarece este unul din lucrurile ce au făcut ca filmul să depăşească toate aşteptările. Uluitoarea performanţă a fiecăruia ar trebui să fie un model demn de urmat pentru oricine vrea să devină actor. 
      Alte plusuri ar fi scenariul perfect şi modul în care regizorul Darren Aronofsky a îmbinat perfect fiecare detaliu. Rezultatul fiind înfricosător de eficace.
     Recomand acest film oricui ştie că poate face faţă unor mesaje incredibil de puternice. Este brutal şi straniu dar pe altă parte îţi deschide ochii spre un pericol trecut neobservat până acum.
    Eşti pregătit pentru el şi pentru o aventură ce nu o vei uita prea curând?
    Scris de Faildude
Mulţumesc Film Cultura Arta pentru că mi-a acceptat articolul.

6 comentarii:

  1. Jared Leto m-a speriat in filmul asta, dar asta nu a facut decat sa ma faca sa-l urmaresc :) cea mai frumoasa parte a filmului, pe langa subiectul nebun, mi se pare a fi contributia lui Clint Mansell. un articol frumos! felicitari gazdei si musafirului :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim angela, cred ca pe toti ne-au speriat personajele, mesajul este dur si foarte direct. cred ca este un film care a obtinut ce si-a propus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prea dur... dupa ce l-am vazut ma gandeam sa-i dau nota "1" pe imdb...asa dezgustat eram... nu intelegeam de ce are nota asa mare(asta se intampla acu vreo 4 ani cand vedeam lucrurile ceva mai superficial). Intre timp mi-am schimbat parerea despre el da' cu siguranta nu l-as mai putea vedea o data... e foarte trist, ti se rupa inima.

      Ștergere
    2. asa este, e foarte dur, daca și-a propus să bage frica în oameni se pare că a reușit și este important pentru un film dacă își atinge țelul

      Ștergere
    3. nu-mi imaginam ca un film poate sa-ti trezeasca asemenea emotii... cum ai zis si tu, a reusit... si pentru asta merita apreciat!

      Ștergere
  3. Buna ziua

    Acceptati guest posturi?

    Astept un raspuns pe office@prodigitalmedia.ro

    RăspundețiȘtergere