miercuri, 28 martie 2012

Filme la care plangi de sare camasa de pe tine

   Teo de la Despre Filme ne-a provocat să ne călcăm pe orgoliu și să enumerăm filmele care au reușit să ne fure măcar o lacrimă. Fără să par insensibilă vă mărturisesc că nu prea plâng la filme, dar sunt câteva filme care m-au emoționat, cum s-ar spune, „până la lacrimi”. 
    1. A Single Man - nu pot să spun că am plâns la acest film, dar Colin Firth este atât de convingător încât îi simți durerea la propriu. Cred că am fost deprimată toată ziua după ce am văzut filmul.
     2. An American Crime - nu este un film excelent, dar nici nu poți spune că este un film slab. Mi-a plăcut, dar în același timp l-am urât datorită subiectului și mai ales datorită faptului că este inspirat de o întâmplare adevărată, pur și simplu pentru mine este inimaginabil că cineva ar fi în stare de o așa faptă.
     3. Time Of The Gypsies - are și momente triste și momente amuzante, dar este atât de real, încât nu are cum să nu te impresioneze.
     4. Mar Adentro - sensibil, emoționant și dureros îți rămâne în minte mult timp după vizionare.
     5. Amores Perros - este atât de sincer, violent și tulburător că nu ai cum să-l uiți.
     6. Brokeback Mountain - știu este puțin clișeic să-l pun pe o listă de genul, dar filmul chiar are un subiect sensibil
     7. 21 Grams - ce pot să spun, Alejandro Gonzalez Inarritu știe cum să ne „deprime”
   8. The Elephant Man - „I am not an elephant! I am not an animal! I am a human being!”



16 comentarii:

  1. O, da. Stiu ca multa lumea se lauda cu hohote de plans la filme. Eu ma laud cu doua lacrimi:))
    Prima data am "suspinat" in hohote acum 1000 de ani cand a aparut Titanic pentru ca m-am speriat de papusa aia de plutea prin apa. A doua oara mi-au lacrimat putin ochii la un film aiurit despre Craciun, si asa pentru ca era difuzat in mijlocul verii si mie mi-era dor de Craciun :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Titanic...cred ca oricine a avut macar un nod in gat...din diferite motive, evident....de ce sa faci eram si noi mici.

      Ștergere
    2. ale tineretii valuri... :))

      Ștergere
  2. Si eu am varsat cateva lacrimi la Brokeback Mountain, poate si datorita faptului ca tipul s-a stins atat de devreme...:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am vazut dupa ce a murit..

      Ștergere
    2. eu l-am vazut inainte, dar acum nu cred ca l-as mai putea revedea fara sa ma deprime, si cand ma uit la the dark knight si ma gandesc ca a fost penultimul lui rol si l-a jucat atat de bine, mă intristez :(

      Ștergere
    3. Heath Ledger a fost un actor deosebit, mare pacat de el. Il pun alaturi de James Dean.

      Ștergere
    4. si eu cred ca poate fi pus alaturi de james Dean, poate un pic mai sus chiar, a avut roluri foarte diverse si le-a jucat aproape impecabil pe majoritatea

      Ștergere
  3. Super lista, multumesc! Amores Perros si Mar adentro - trebuie sa te tii tare cand vezi filmele astea.
    Inca unul extrem de dureros e Le scaphandre et le papillon...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru leapsa, a fost o provocare sa-ti calci pe orgoliu :)) si sa recunosti ce filme te-au emotionat pana la lacrimi.
      am auzit da Le scaphandre et le papillon si tot incerc sa-mi fac timp sa-l vad... am atat de multe filme pe lista „de vazut”..

      Ștergere
    2. Cu placere! Intr-adevar, trebuie sa ai curaj ca sa recunosti si sa o mai spui si unor necunoscuti, de aceea ii salut pe toti cei care au fost sinceri... :)

      Ștergere
  4. A single man, my favorite. La An amerinca crime, am facut cu nervii. Imi venea sa o omor pe nebuna aia cu copiii ei cu tot :).
    Imi place noul look.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact An American Crime iti face nervi..de asta am zis si eu ca l-am urat pentru subiect.

      Ștergere
  5. Nu mă pot abține așa că voi adăuga la frumoasa ta listă un film care mi-a smuls mai mult decît o lacrima: La Strada, de Federico Fellini

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fellini este unul dintre regizorii mei preferati si la strada este genial. Multumesc de completare, sunt cateva filme pe care am uitat sa le trec :)

      Ștergere
  6. Adauga si "Grave of the fireflies" , filmul japonez de animatie al lui Isao Takahata.

    RăspundețiȘtergere