Rundskop, poate fi considerat un debut de succes al regizorului Michael R. Roskam. Un film intens, tulburător și o performanță pe măsură, Rundskop spune povestea lui Jacky un dependent de steroizi și felul în care o întâmplare tragica din copilărie i-a schimbat viața. Filmul este pe alocuri mai confuz decât ar trebui, dar motivul pentru care l-am ales drept unul dintre cele mai bune filme ale anului este pentru faptul că Michael R. Roskam reușește să transmită, cu un film de debut, mai mult decât mulți regizori cu experiență și cu prea multe aprecieri.
9. Martha Marcy May Marlene, un debut de succes atât la capitolul regie, cât și interpretare. Un film tulburător, cu siguranță este unul dintre cele mai bune filme ale anului.
8. Midnight in Paris, este filmul pe care l-ai putea vedea zi de zi și tot nu te-ai plictisi. Este remediul perfect al unei zile obositoare, este o evadare din monotonie.
7. A Separation. Am apreciat întotdeauna filmele iraniene, dar mai mereu aveam impresia că sunt supraapreciate. Anul acesta însă toate aprecierile sunt pe bună dreptate, A Separațion este un film special, un film foarte bine realizat, ce și-a primit pe merit premiul pentru cel mai bun film străin. Este complet diferit de ceea ce s-a făcut până acum în cinematografia iraniană, este narativ și intens, într-un cuvânt excepțional.
6. We Need To Talk About Kevin, un film excepțional ce te va „bântui” mult timp după vizionare.
5. Hugo, este pentru mine cea mai plăcută surpriză a anului. Nu știam la ce să mă aștept când am auzit că Martin Scorsese o să facă un film pe care poate să-l privească și fiica sa de 12 ani, dar rezultatul a fost magic chiar și pentru noi, cei care am trecut de vârsta de 12 ani. Un tribut adus lui Melies, este un film care te rupe de realitate și te poartă într-o lume de vis, într-o lume din care nu vrei să te mai întorci. Un orfan în vârstă de 12 ani care trăieşte în zidurile gării din Paris şi are grijă de ceasurile mecanice ale acesteia, face o descoperire ce îi va schimba viața.
4. The Artist, o întoarcere glorioasă în trecutul cinematografic, un film ce-și merită toate aprecierile.
3. The Tree of Life = operă de artă.
2. Drive, nu a primit nici o nominalizare la Oscar, f**k that, oricum filmul este mult prea stilat pentru gusturile lor.
1. Melancholia. Chiar dacă nu a primit nici o atenție din partea Academiei, Melancholia este în opinia mea cel mai bun film al anului. Nici măcar nu pot să-l compar cu cel puțin jumătate dintre filmele nominalizate la Oscar pentru că nu există termen de comparație.
jumatate din ele nu le-am vazut, dar sunt pe lista de "must see", cu mare posbilitate de-a ajunge printre filmele preferate....trebuie sa ma apuc de cele 2 mari filme din punctul de vedere a Oscarurilor (sa nu ma fiu asa "inapoiat" :)) )
RăspundețiȘtergereis surprins ca Melancholia a prins primul loc, nu ca n-ar avea calitatile necesare :) ... speram la un an la fel de bun si surprinzator in ale filmelor....
probabil multi sunt surprinsi ca melancholia este pe primul loc, dar pentru mine a fost un film complet din toate punctele de vedere il consider cel mai bun dar este o opinie strict personala. oricum per ansamblu anul 2011 a fost un an destul de bunicel (contrar primelor mele opinii) poate ca nu au fost foarte multe filme exceptionale dar putinele care sunt, sunt speciale.
RăspundețiȘtergere