sâmbătă, 28 iulie 2012

Leapșa - Actori pe care i-ai lua acasă

    Aceeași Teo care ne-a provocat să ne spunem of-ul vis-a-vis de actorii care reușesc să ne indispună de fiecare dată când îi vedem, de data aceasta ne propune reversul medaliei, actori pe care i-am lua oricând acasă. 
    Ca mai toti cinefilii, si eu, atunci cand ma uit la un film, sunt atentă mai mult la performanța unui actor decat la  înfățișare, dar să fim serioși, ni se întâmplă tuturor, uneori, să ni se pună „pata” pe câte un actor astfel încât să ne facă să ne uităm chiar și la producțiile mai puțin reușite, doar să-i mai vedem fața.
    15. James Franco - majoritatea l-au remarcat în Spiderman, eu abia acum vreo 2 ani am realizat că a jucat și în filmul respectiv. Filmul în care eu l-am remarcat a fost James Dean, un film în care asemnănarea dintre cei doi este uimitoare, este exact așa cum îmi imaginam că este Dean în spatele camerelor. De atunci a avut și roluri bune, dar și producții mai puțin inspirate, în principiu mi se pare că are potențial, dar ar trebui să fie mai atent la alegerile pe care le face.
De văzut în: James Dean, Howl, 127 Hours, Milk
    14. Ryan Gosling - talentat e, frumos e..bun de luat acasă. L-am văzut și în producții mai slabe, dar ce actor nu are în palmares și astfel de filme, și oricum, are câteva roluri pentru care i s-ar ierta orice.
De văzut în: Half Nelson, Blue ValentineDrive
    13. Hugh Jackman - singurul motiv pentru care m-am uitat la X-Men
De văzut în: The Fountain, The Prestige
    12. Michael Fassbender - Shame...e nevoie să spun mai mult
De văzut în: Hunger, Fish Tank, Shame
    11. Heath Ledger - a reușit să ne surprindă cu o interpretare unică și memorabilă în The Dark Knight, dar acesta nu a fost singurul lui rol foarte bun, și pe lângă asta, ca înfățișare, arăta incredibil.
De văzut în: Lords of DogtownBrokeback Mountain, I'm Not There, The Dark Knight
    10. Robert De Niro - nu l-am văzut până acum în nici o listă, dar uitați puțin de imaginea de acum și amintiți-vă de acel De Niro cu creastă în Taxi Driver sau tânărul Vito Corleone... irezistibil, nu? Nu cred că mai are rost să amintesc acuratețea cu care își joacă rolurile.
De văzut în: Mean Streets, The Godfather II, Taxi Driver, Raging Bull, Once Upon a Time in America, The Untouchables, Goodfellas, Cape Fear, etc.
    9. James Stewart - talentul lui este de necontestat, dar pe lângă asta i-ați observat zâmbetul, sau privirea încruntată atunci când se gândește la rezolvarea unui mister...absolut fermecător
De văzut în: Mr Smith Goes to Washington, It's a Wonderful Life, Rope, Rear Window, The Man Who Knew Too Much, Vertigo, Anatomy of a Murder 
    8. Jack Nicholson - poate că nu este o „frumusețe clasică”, dar este atât de expresiv, chipul său din tinerețe este memorabil, la fel ca majoritatea rolurilor pe care le-a interpretat. Pe mine m-a cucerit în Five easy Pieces.
De văzut în: Easy Rider, Five Easy Pieces, Chinatown, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Professione: reporter,  The Shining, The Postman Always Rings Twice, Terms of Endearment...mai bine zis - aproape toate filmele în care a jucat.
   7. James Dean - ...There's something about James Dean...din păcate la fel ca și Heath Ledger, a avut o carieră mult prea scurtă.
De văzut în: Giant, Rebel Without a Cause, East of Eden
   6. Javier Bardem - sunt mulți actori, foarte talentați, dar care fac alegeri proaste în privința filmelor în care joacă, ori aleg filme mult prea slabe pentru potențialul lor, ori roluri ce nu îi avantajează. Javier nu este unul dintre ei, în afară de Eat Pray Love, nu am văzut nici un film în care să nu-mi placă.
De văzut în: Tacones lejanos, Before Night FallsMar Adentro, No Country for Old Men, Vicky Cristina Barcelona, Biutiful   
    5. Johnny Depp - m-a cam plictisit el în ultimul timp cu alegerile făcute, dar...e Johnny Depp n-ai cum să fi supărată pe el prea mult timp :)) și a avut de-a lungul timpului roluri memorabile care îi iartă orice greșeală. Mai are rost să spun că arată foarte bine chiar și la 49 de ani.                                                                       
De văzut în: Edward Scissorhands, Arizona Dream, Ed Wood, Donnie Brasco, Fear and Loathing in Las Vegas, Before Night Falls, Blow, Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street 
   4. Al Pacino - nu are cum să nu-ți placă privirea misterioasă a tânărului Al Pacino, de altfel de calitățile fizice ale actorului, din tinerețe, îți poți da seama chiar și acum la 72 de ani. Despe talentul său actoricesc și nenumăratele roluri memorabile, este inutil să mai vorbesc, este mult prea evident.
De văzut în: The Godfather, Serpico, Dog Day Afternoon, Scarface, Scent of a Woman, Carlito's Way, The Devil's Advocate,..și multe altele
   3Alain Delon - un joc actoricesc natural și dezinvolt și un chip ce a cucerit multe inimi în anii '60, nu este nici o surpriză că acest „bad boy” al Franței se află într-un astfel de top.
De văzut în: Rocco E I Suoi Fratelli, Il gattopardo,  Plein Soleil, Le samouraï, L'eclisse, Un flic, Le clan des Siciliens, etc.
   2. Marlon Brando - evident Marlon Brando, ce mai e de spus aici, cred că o să fie în toate listele. Atrăgător, expresiv, cu un caracter ce nu are cum să nu te cucerească și a mai fost și foarte talentat. Tânărul Brando a fost un adevărat „hoț de inimi”.
De văzut în: A Streetcar Named Desire, On the Waterfront, The Young Lions, The Godfather, Ultimo Tango a Parigi, Apocalypse Now
   1. Marcello Mastroianni - trebuie să recunosc că niciodată nu am considerat italienii, un ideal de frumusețe, dar când vine vorba de Marcello... lucrurile se schimbă radical, și aterizează direct pe primul loc. Pe cine nu a vrăjit acel zâmbet arogant din La Dolce Vita?
De văzut în: Le Notti bianche, I Soliti ignoti, La Dolce Vita, Il bell'Antonio, Divorzio all'italiana, La Notte, 8½, Matrimonio all'italiana, Amanti,...etc


   

7 comentarii:

  1. Uh... avem cam aceleasi gusturi :D Rasi, da' buni baieti! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, dar se pare ca traim in timpul gresit, pentru ca majoritate, si din lista mea si din a ta, au acum vreo 70 de ani sau oricum peste 40

      Ștergere
  2. imi place ca ai dat explicatii generoase pentru fiecare nominalizat ! sa stii ca iti impartasesc sentimentul si cred ca si eu am gresit anul nasterii cu mai bine de 100 de ani intarziere :)))observ ca Michael Fassbender a cucerit mare parte din publicul feminin. Daca nu ai vezut Jane Eyre cu el, ti-l recomand :) acolo m-a fermecat:P. nu vreau sa stiu cat de greu a fost sa faci topul pentru ca intre multi dintre ei nu exista termeni de comparatie :) felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumes, ma bucur ca imi impartasesti preferintele :)
      Jane Eyre inca nu am vazut pentru ca, sincer m-am saturat de ecranizrile Jane Eyer si La rascruce de vanturi, cred ca deja sunt prea multe si nu stiu ce ar putea sa mai aduca nou, dar pentru Michael Fassbender si pentru ca mi l-ai recomandat si tu o sa ma uit, promit, si revin cu o parere.

      Ștergere
  3. Mie imi plac pozelepe care le-ai gasit! Si-mi place ca-l ai pe Alain Delon! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaaa...si pentru mine Shame ramane filmul care m-a facut sa pic in cap dupa Fassbender!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu toate ca el a facut un rol bun si in fish tank, film pe care l-am vazut cam acum 1 an, dar nu l-am remarcat acolo. adevarul e ca in Shame is the best.

      Ștergere