miercuri, 11 iulie 2012

Ménage à trois in filme – leapşă cinefilă

      Teo de la CineMagazin adresează blogosferei o nouă provocare cinefilă și anume, ménage à trois in filme. O așa temă controversată nu putea fi trecută cu vederea nici de al meu blog, astfel că, după mult timp pe răscolit în memorie a ieșit această listă, o listă destul de mică ce-i drept.
 Leapșa pleacă mai departe către orice bloger cinefil care consideră că a văzut suficiente filme, pe această temă, încât să întocmească o listă.
Până acum au mai rezolvat leapșa Teo, bineînțeles, și Angela.
   1. The Dreamers - 2003, nu mai are nevoie de nici o prezentare, capodopera lui Bertolucci ne oferă unul dintre cele mai imorale menage a trois din cinematografie.
   2. Y Tu Mama Tambien - 2001, un film minunat vizual, un scenariu original și un inevitabil menage a trois.
    3. Jules and Jim - 1962, un film bazat pe semi-autobiografia scriitorului Henri-Pierre Roché, un film poetic, o meditație asupra dorințelor și a posibilităților iubirii.
    4. Vicky Cristina Barcelona - 2008, un oraș magnific, personaje minunate interpretate cu acuratețe și profesionalism și o poveste de dragoste ieșită din tipare. Ce îți poți dori mai mult de la un film?
     5. La Maman et la Putain - 1973, este considerat cel mai bun film al lui Jean Eustache. Un film intens, introvertit, despre narcisistul Alexandre și cele două femei din viața lui.
   6. Blow-up - 1966, în acest minunat film al lui Michelangelo Antonioni, despre un fotograf ce involuntar se trezește martor la o crimă și o serie de întâmplări misterioase, își face apariția și o scenă menage a trois între Jane Birkin, Gillian Hills și Green Onions
   7. Les amours imaginaires - 2010, un film simplu, dar cu o complicată poveste de dragoste între 3 prieteni foarte apropiați
    8. Les chansons d'amour - 2007, un film sensibil, uneori dureros, alteori amuzant, cu o distribuție carismatică și un subiect ce pe cât de simplu pare, pe atât de controversat este. Un film despre dragoste și relații în Parisul zilelor noastre.
   9. Being John Malkovich - 1999, un film hilar, în care avea de-a face cu un menage a trois mai...complicat. Dacă vă gândiți unde este a 3-a persoană, răspunsul este simplu - inside Malkovich.
  10. Design for Living - 1933, povestea unei femei ce nu se poate decide între doi bărbați, astfel că cei trei cad de acord să locuiască împreună. 


      

8 comentarii:

  1. atat de mult m-am chinuit sa-mi amintesc fazele din being john m. si tot n-am reusit. Vin si eu maine cu lista mea care are si ceva noutati :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in scena cu Maxine si Malkovich, cand Lotte era in mintea lui Malkovich, tehnic nu e chiar un menage a trois, dar daca te gandesti sunt 3 „persoane implicate” :)))
      abia astept sa vad si lista ta

      Ștergere
  2. In sfarsit, vad si eu Jules et Jim pe o lista :)) Foarte misto topul!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. U-huu! Super top! Si foarte buna alegerea cu Being John Malkovich, nu-mi trecea prin cap... mi-am adus aminte de scena, foarte funny! :)
    Si uite cate titluri noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, cu Being JM stiu ca mi-am pus intrebarea asta de cand am vazut filmul prima data :))

      Ștergere
  4. multumim Maria. ai scos de la naftalina cateva filme bune. niste alegeri frumoase, cum bine ai obisnuit. ma bucura de fiecare data sa vad cat de diferiti suntem :) m-ai convins cu scurta descriere la Les chansons d'amour. vad din nou Les amours imaginaires. sa inteleg ca francezii sunt mai dezinhibati ?:P felicitari pentru lista. p.s: Stii unde pot bifa optiunea de a primi comentariile de dupa, la un comentariu facut de mine, pe blogspot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca iti place lista... acum mi-am dat seama ca am ales multe productii frantuzesti..asa e ei sunt mai dezinhibati, pana la urma de la ei a plecat expresia menage a trois :))
      la blogspot eu stiu ca ar trebui, sunb autentificare sa-ti apara sa bifezi o casuta ``Trimite comentarii ulterioare`` sau ceva de genu`

      Ștergere